Piranhas

Vanaf 25 oktober 2019

Portret van zes Napolitaanse jongens die zich klaarstomen voor een leven in de maffia. Gebaseerd op de roman ‘La paranza dei bambini’  (De kinderen in de sleepnetten) van Roberto Saviano (Gomorra) die meeschreef aan het scenario.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

15 jaar zijn ze, jongens nog. Ze wonen in de Napolitaanse wijk Sanità en zien hoe de rollen zijn verdeeld in de wijk. Alle ondernemers moeten beschermingsgeld betalen aan de plaatselijke clan. Onder leiding van Nicola proberen de jongens in het gevlei te komen bij een maffiabaas door hun diensten voor een klus aan te bieden. De jongens zwichten voor het snelle geld en gaan van kwaad tot erger. Ze kopen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze hangen in de wijk op hun scooters en gaan in drugs handelen. Maar de jongens willen meer: ze willen de macht in de wijk overnemen. Daar hebben ze wapens voor nodig.

Complicerende factor voor Nicola is dat hij verliefd wordt op Letizia. Ook raakt hij bevriend met Agostino, zoon van de vermoorde baas van de clan die voorheen in de wijk aan de touwtjes trok. Het doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

Piranhas is gebaseerd op de roman ‘La paranza die bambini’ (in Nederlandse vertaling verschenen als De kinderen in de sleepnetten) van de Napolitaanse schrijver Roberto Saviano (Gomorra), die ook meeschreef aan het scenario.  Op het filmfestival van Berlijn won de film de Zilveren Beer voor het Beste Scenario.