Beautiful Boy

vanaf 29 november 2018

Het Engelstalig debuut van de Belgische regisseur Felix van Groeningen (Broken Circle Breakdown) vertelt het waargebeurde verhaal van de onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon, wanneer deze verslaafd aan drugs blijkt te zijn.

16 Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Steve Carell en Timothée Chamalet kruipen in de huid van vader en zoon Sheff; de laatste kampt met een verslaving aan crystal meth, de eerste probeert uit te zoeken hoe hij zijn zoon kan helpen. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden?

De film toont over een periode van verschillende jaren zowel de verwoestende werking van de drugs als de onvoorwaardelijke liefde tussen de twee. Want vader David en zoon Nic hebben een goede band met elkaar, een band die door de drugs danig op de proef wordt gesteld.  We zien de onmacht van de vader die zijn kind wil redden – en een zoon die dat niet wil.

Het verhaal is gebaseerd op twee elkaar aanvullende getuigenissen uit 2008. Vader David, freelance journalist, schreef het boek ‘Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction’ en zoon Nic heeft zijn ervaringen opgetekend in ‘Tweak: Growing Up on Methamphetamines’. Hij is inmiddels tien jaar clean.

De Belgische regisseur Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen, Broken Circle Breakdown, Belgica) kreeg de kans deze film in Hollywood te maken met twee topacteurs: veteraan Steve Carell (The Big Short) en aanstormend talent Timothée Chalamet (Call Me By Your Name). Het is hem gelukt een eigen stempel op de film te drukken met elementen als: een ingenieuze montage met door elkaar geknipte verhaallijnen, de focus op familiebanden, de soundtrack (met songs die als een tijdcapsule werken), de grote emoties die toch sentiment vermijden.