Dogman

Vanaf 6 september

Italiaans wraakdrama over de tragische lotgevallen van een goedhartige eigenaar van een hondentrimsalon. Van de maker van Gomorra.

16 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Marcello is een vriendelijke bescheiden man. Hij is dol op zijn dochter, houdt van zijn werk en wordt gewaardeerd door zijn buurtgenoten. De honden die naar zijn salon worden gebracht verzorgt hij met liefde en aandacht. De rust in de wijk wordt verstoord door Simone, een coke snuivende bullebak. Hij terroriseert de wijk en weet de zachtaardige Marcello steeds voor zijn karretje te spannen en mee te slepen in een spiraal van geweld. Wanneer Marcello zich voor de zoveelste keer verraden ziet door Simone, is de maat vol en begint hij te zinnen op wraak.

 

In de buurt van Napels vond de filmmaker zijn perfecte locatie: een verlaten vakantiedorp aan de kust uit de jaren tachtig (Villaggio Coppola). Een desolate plek, met een plein vol verroeste speeltoestellen; een passend decor voor dit tragische verhaal over een man die zijn onschuld op een bikkelharde manier verliest.

Dogman is de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone, de maker van Gomorra. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door een waargebeurd voorval uit 1988 (voor wie het weten wil: il Canaro della Magliana). Marcello Fonte won voor zijn rol de Gouden Palm voor Beste Acteur op het filmfestival in Cannes.  De film won er ook de Palm Dog, een prijs voor de beste vertolking door een hond, hier toegekend aan alle honden uit de cast. (met speciale vermelding voor de chihuahua die een ijselijk lot ondergaat)