Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

De nieuwe film van regisseur Gus Van Sant (Elephant) is een biografie van de Amerikaanse cartoonist John Callahan, een jonge alcoholist die na een ongeluk in een rolstoel belandt. Tijdens een afkickprogramma bij de AA ontdekt hij zijn talent als cartoontekenaar. De sterke hoofdrol is voor Joaquin Phoenix.

12 Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Een wist-u-datje: nadat acteur Robin Williams met regisseur Gus Van Sant de film Good Will Hunting had gemaakt, begon Williams er al over: hij wilde een film maken over John Callahan. En Williams zag natuurlijk zichzelf in de hoofdrol.  De film kwam er, dankzij Van Sant, maar zonder Williams die overleed in 2014. Hij wordt wel bedankt in de eindcredits.

John Callahan is alcoholist. Als jongen van 12-13 begon hij al te drinken. Wanneer hij door een auto-ongeluk verlamd raakt en in een rolstoel belandt, komt zijn afhankelijkheid van de fles in een ander licht te staan. Bij een AA-groep leert hij de excentrieke Donnie kennen, coach en sponsor die hem steunt in zijn strijd. John ontdekt zijn talent als cartoontekenaar: met een pen in twee handen ontstaan tekeningen waarin Callahan zijn gevoel voor humor kwijt kan.

Zijn cartoons waren omstreden: soms grof, controversieel, politiek incorrect, altijd vol zwarte humor. De sfeer van de cartoons, de verfrissende en relativerende humor zorgt ervoor dat deze film niet (te) sentimenteel wordt.

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige biografie van John Callahan (1951-2010).