God's Own Country

Gevoelig en teder drama over een jonge boerenzoon wiens troosteloze bestaan op het platteland in Yorkshire een nieuwe wending krijgt als hij onverwacht liefde vindt bij een Roemeense seizoenarbeider.

12 Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Johnny houdt in zijn eentje de afgelegen schapenboerderij van de familie draaiende, nadat zijn vader een beroerte kreeg. Hij gaat gebukt onder de verantwoordelijkheid, de sleur en de routine, en uit frustratie vlucht hij in drank en vluchtige seks. Dan huren zijn ouders een Roemeense arbeider in voor het lammerseizoen. Aanvankelijk tegen Johnny’s zin gaat Gheorghe aan de slag en langzaam ontstaat er toch tijdens het werk een onuitgesproken genegenheid tussen de twee.  En als ze samen moeten overnachten bij de kudde ontwaken zelfs nieuwe onbekende gevoelens. Een intense relatie begint, maar Johnny weet er geen raad mee.

De acteurs hebben voor de opname eerst een paar weken op een boerderij gewerkt om zo het barre boerenleven te leren kennen. 

Regisseur Francis Lee – die zelf opgroeide in Yorkshire – won voor zijn indrukwekkende debuutfilm tijdens het Sundance Film Festival de prijs voor Beste Regisseur.