Grace Jones: Bloodlight and Bami

Vanaf 10 augustus

Documentaire die het publieke, het artistieke en privéleven van zangeres Grace Jones samenvlecht in een uniek portret dat alle facetten van haar persoonlijkheid toont. Met spectaculaire liveoptredens.

AL Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Wild, uitdagend en androgyn. Model, pop icoon en actrice – Grace Jones (1949) is het allemaal. Maar ze is ook dochter, moeder, zus en zelfs grootmoeder. Filmmaker Sophie Fiennes (zus van Ralph en Joseph) werkte in totaal tien jaar aan dit portret. Ze volgde Grace in verschillende periodes van haar leven. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie. Daar wordt ook de achtergrond van haar traumatische jeugd duidelijk. We zien haar in Parijs bij een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude. En tijdens een spectaculair concert in 2016 in Dublin waar ze iconische hits als Slave to the Rhythm, Pull up to the Bumper en Nightclubbing vertolkt naast meer recente stukken.

(over de titel: Bloodlight is het rode studiolampje dat brandt wanneer een artiest aan het opnemen is. En Bami is de naam van het Jamaicaanse brood)