Loro

Schitterend vormgegeven satirische biopic over Silvio Berlusconi van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza) met Toni Servillo in de hoofdrol als de voormalige minister-president van Italië.

16 Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Als zakenman bouwde hij succesvol een media-imperium op, hij maakte bliksemsnel opgang in de politiek en overleefde het ene schandaal na het andere.

Regisseur Sorrentino ontrafelt in zijn nieuwste film Lorode complexe persoonlijkheid van Berlusconi. Hij focust daarbij op het moment dat ‘ il cavaliere’  op zijn retour is en de controle verliest. Zijn tweede vrouw heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten keren hem de rug toe of zijn uit op eigen gewin en zijn politieke carrière dreigt in het slop te raken. Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?

Loro geeft een fascinerende blik achter het masker van een van de meest intrigerende figuren van deze tijd. Naast alle glitter en glamour (en schitterende bunga-bunga-feesten) biedt de film ook een ontluisterend beeld van het hedendaags Italië.