On Chesil Beach

Meeslepend Brits drama over een pasgetrouwd jong stel dat totaal onvoorbereid een rampzalige eerste huwelijksnacht doormaakt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian McEwan, die ook het scenario schreef.

12 Geweld Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het is de zomer van 1962. De vrijheid van de jaren zestig staat voor de deur, maar voorlopig heerst de beklemming van de jaren vijftig.

Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een hotel bij Chesil Beach in het Engels Dorset. Ze kijken terug op het verloop van hun romance.

Geheel conform de normen van de tijd zijn zij beiden nog maagd en voelen ze zich ongemakkelijk over de naderende huwelijksnacht; de gebeurtenis waar hij reikhalzend naar uitkijkt terwijl zij het met lede ogen aanziet. De verschillende achtergronden – Florence uit een gegoed milieu, Edward van bescheiden komaf – , de andere verwachtingen en het totale seksuele ongemak zetten de verhoudingen op scherp. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

On Chesil Beachis gebaseerd op de gelijknamige roman van Ian McEwan (Atonement), die zelf het scenario voor de verfilming schreef. In de hoofdrol schitteren Saoirse Ronan (Brooklyn, Lady Bird) en Billy Howle (Dunkirk).