The Disaster Artist

The Disaster Artist gaat over het maken van The Room, de slechtste film ooit (“The Citizen Kane of bad movies“). Geregisseerd door James Franco, die ook de rol speelt van Tommy Wiseau, maker en hoofdrolspeler van The Room. Zo leidde een rampzalige film uit 2003 tot één van de beste films van 2017. Vrijdag 29 december vertonen we The Room na The Disaster Artist eenmalig ‘s nachts. Deze nacht vieren we de wansmaak! Combiticket €15,-

 

Wij bieden een Passepartout op deze ietwat onhandige wijze
Let op welke u kiest. Het betreft hier dus The Disaster Artist + The Room

Klik op deze tekst voor passepartout

12 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In het pantheon der slechtste films aller tijden neemt The Room uit 2003 een bijzondere plek in. Bij de meeste titels op de lijst kan je namelijk wel zien waar het misging: goedbedoeld amateurisme (Plan 9 from Outer Space), een beroerd script (Catwoman) of simpelweg de behoefte om met weinig inspanning snel dollars te verdienen (alle horror met goedkope effecten, alle fantasieloze vervolgen).

The Room is anders. Het was een project van Tommy Wiseau, een talentloze acteur zonder enige ervaring met het maken van films die desondanks 6 miljoen dollar van zijn eigen geld in een prestigeproject stak. Zijn gebrek aan ervaring was geen probleem: Tommy was bloedserieus, en bij alles wat hij deed was hij er vast van overtuigd dat hij een meesterwerk aan het maken was.

The Citizen Kane of bad movies’

Maar kijk naar The Room zonder enige voorkennis en langzamerhand bekruipt je een gevoel van totale bevreemding. Alles is verkeerd aan deze film. Het acteerwerk is belabberd. De decors zijn knullig. Het script is onsamenhangend. Plot points worden geïntroduceerd en weer vergeten. Personages verschijnen zonder uitleg en verdwijnen zonder opgaaf van redenen. Zoals iemand het omschreef: The Room is alsof een alien een film heeft gemaakt nadat het concept hem grondig is uitgelegd maar zonder er ooit één gezien te hebben.

Gevolg: wat een serieus drama over liefde, vriendschap en verraad had moeten worden werd een onbedoelde campy comedy en verzamelde een cult-following die alleen is te vergelijken met The Rocky Horror Picture Show. De film wordt nog steeds vertoond voor volle zalen. Mensen gaan verkleed, roepen opmerkingen naar het scherm en gooien met plastic lepels of American footballs. The Room is een evenement geworden.

Oscarmateriaal.

Greg Sestero, vriend van Tommy en acteur in The Room, schreef het boek The Disaster Artist over het ontstaan van de film. James Franco, enfant terrible van Hollywood, produceerde en regisseerde de schitterende verfilming, waarin hij ook nog acteert als Tommy himself, volgens insiders zeer natuurgetrouw. Er wordt zelfs al voorzichtig gefluisterd over Oscars. Waarmee de slechtste film aller tijden wel eens indirect kan leiden tot de beste film van het jaar.

A Night in The Room

Om de wansmaak te vieren, en omdat we ons kunnen voorstellen dat u na The Disaster Artist ook ook wel die verschrikkelijke film wil zien waar het allemaal mee begonnen is, nodigen we u op vrijdag 29 december uit voor A Night in The Room. We beginnen de avond laat met een vertoning van The Disaster Artist en draaien daarna eenmalig The Room erachteraan. Verwacht heerlijke foute filmnacht vol camp, fun and games, popcorn en Tommy Wiseau lookalikes. Voor deze double bill zijn passe partouts verkrijgbaar aan de kassa, maar ook losse kaartjes.