The Sisters Brothers

Vermakelijke western over twee broers – Eli en Charlie Sisters – die de opdracht krijgen een vermeende dief te vermoorden. Halverwege de achtervolgingen begint Eli te twijfelen aan de hele onderneming.

16 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het is 1850. Het Wilde Westen is volledig in de ban van de goudkoorts. De gebroeders Sisters zijn huurmoordenaars en krijgen van een duister type (een kort optreden van Rutger Hauer) de opdracht om ene Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe en welbespraakte detective Morris (Jake Gyllenhaal).

Wat begint als een routineopdracht, met achtervolgingen door de uit westerns bekende weidse landschappen, wordt al gauw een barre tocht naar de andere kant van het land. Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar ze in hemelsnaam aan begonnen zijn. En is die Morris eigenlijk wel te vertrouwen? En wat is Warm’s geheim dat hem zo waardevol maakt?

Er wordt natuurlijk veel geschoten en bloed vergoten, zoals vaker in een western, maar ook veel gepraat. De broers zijn geen zwijgzame helden maar ongelooflijke kletskoppen. Acteurs John C. Reilly en Joaquin Phoenix hebben er duidelijk zin in als de kibbelende broers. De onderlinge chemie spat van het scherm af.

Deze verrassend leuke western is het Hollywood-debuut van de Franse regisseur Jacques Audiard, die we kennen van zijn debuut Un Prophète, van De Rouille et d’os en Gouden PalmwinnaarDheepan. Op het filmfestival van Venetië won Audiard de Zilveren Leeuw voor zijn regie. De film is gebaseerd op het gelijknamige zwart-komische boek uit 2011 van de Canadese schrijver Patrick DeWitt.