Under The Silver Lake

Vanaf 9 augustus

Een man raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jonge vrouw. Hij trekt door de stad op zoek naar aanwijzingen en en raakt verstrikt in meerdere intriges. Een bizarre ode aan de stad Los Angeles.

16 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Acteur Andrew Garfield is de dertiger Sam, een luie nietsnut, die tijdens een geweldige nacht geïntrigeerd raakt door zijn mysterieuze nieuwe buurvrouw. De volgende ochtend is zij verdwenen. Geobsedeerd trekt hij door de stad Los Angeles op zoek naar verborgen aanwijzingen. Wat hij ontdekt lijkt één groot complot; een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen. Het gaat niet meer alleen om zijn buurvrouw; hij raakt verstrikt in meerdere intriges.

De film wordt ergens een ‘neo-noir black comedy crime thriller’  genoemd.

Regisseur David Robert Mitchell is bekend van de horrorhit It Follows.  Hij is duidelijk fan van het werk van David Lynch; de film ademt de sfeer van Mulholland Drive en Lost Highway (maar haalt dat niveau niet). Ook elementen van andere films als Chinatown en Inherent Vice zijn terug te vinden. De film viel in de smaak op het laatste festival van Cannes.