Wildlife

Ingehouden familiedrama toont het uiteenvallen van een huwelijk door de ogen van de 14-jarige zoon. Dit regiedebuut van acteur Paul Dano met Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal is gebaseerd op gelijknamig boek van Richard Ford.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Joe is het enige kind van Jerry en Jeanette Brinson. Nadat Jerry zijn baan verliest besluit hij ver van huis aan het werk te gaan. Hij laat zijn gezin achter, waardoor de rollen veranderen. Joe is nu de man in huis, Jeanette gaat werken en krijgt een affaire.

Dit ingehouden familieportret toont het langzame uiteenvallen van een huwelijk door de ogen van de veertienjarige zoon. Hij is getuige van het veranderende leven van zijn moeder – het zijn de jaren zestig – terwijl hij zelf ook in ontwikkeling is. En dit heeft dan ook weer effect op Jerry als vader. Een driedubbele ‘coming of age’ dus eigenlijk.

Wildlifeis het regiedebuut van acteur Paul Dano (There Will Be Blood). Het is gebaseerd op een roman van Richard Ford (1990). De hoofrollen zijn voor Carey Mulligan (Shame, Drive) en Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain).