You Were Never Really Here

Een beklemmend drama en thriller over Joe (Joaquin Phoenix), een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. Van de maker van We Need to Talk About Kevin.

16 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Joe is een loner die onopvallend door het leven gaat. Zwijgzaam voert hij opdrachten uit als huurmoordenaar. Tussendoor zorgt hij liefdevol voor zijn oude moeder. Dan krijgt hij via een bevriende privédetective een ander soort klus: het verzoek van een bekende politicus om diens minderjarige dochter op te sporen. Joe weet haar te redden uit een bordeel in Manhattan maar raakt daardoor verstrikt in een wereld van corruptie en haalt zich de wraak van de onderwereld op de hals.

De film wordt gedragen door het indrukwekkende spel van Joaquin Phoenix (Her, The Master, Inherent Vice), die voor deze rol lichamelijk transformeerde tot een spierbonk. Op het filmfestival van Cannes won hij voor zijn prestatie de prijs voor Beste Acteur.

De Britse regisseur Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin) maakte een bikkelharde thriller met enkele gewelddadige scènes.  De sfeer is impressionistisch en energiek, vol visuele zeggingskracht, ondersteund door de soundtrack van de Britse Jonny Greenwoord (Radiohead). Door korte flashbacks en een strakke montage krijgt de kijker niet alle informatie eenvoudig voorgeschoteld.  Ramsay won in Cannes de prijs voor het Beste Scenario, waarvoor zij de gelijknamige roman van de Amerikaan Jonathan Ames binnenstebuiten keerde.

In de pers wordt de film getypeerd als een mix van Taxi Driver en Drive.