Retablo (Latin American FilmFest Delft)

Zaterdag 28 september 2019

Tederheid en volksgericht wisselen elkaar af in dit taboedoorbrekende, moedige debuut over een jongen uit de Andes die een geheim van zijn vader ontdekt.

Drinks and snacks before the movie at 19.00.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie


Koop nu een kaartje

NL Moedig debuut over de veertienjarige Segundo, die met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes woont. Zijn vader Noé is een gerespecteerd maker van altaarbeeldjes en Segundo is bij hem in de leer. De twee trekken veel met elkaar op en verkopen samen de zeer gewaardeerde kunstwerkjes aan hun klanten en op markten. In de vader-zoonrelatie komen barsten wanneer Segundo wordt geconfronteerd met een geheime kant van zijn vader. Het ideaalbeeld dat Segundo koesterde valt in duigen en hun gezinsleven komt op zijn kop te staan. Speciale vermelding op het filmfestival van Berlijn.

EN A bold debut about the 14-year-old Segundo, who lives with his parents in a remote village in the Peruvian Andes. His father Noé is a respected craftsman who makes altar statues and Segundo is his apprentice. Father and son have a lot in common and often go to markets to sell their highly-valued works of art. When Segundo discovers that his father is keeping a secret from him, their relationship changes. The idealised picture that Segundo cherished falls apart and their family life turns upside down. Special mention at the Berlin Film Festival.