Retour en Bourgogne

Een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun vader beheren, maar ondertussen hun eigen pad in het leven moeten vinden.

Vandaag de laatste voorstelling; met een heerlijk glas bourgogne cadeau.

12 Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Omdat zijn vader op sterven ligt, keert Jean na een wereldreis van tien jaar terug op het familiedomein in de Bourgogne waar zijn broer en zus zich voorbereiden op de druivenpluk. Met zijn drieën proberen zij het bedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader zullen zij ingrijpende keuzes moeten maken. Terwijl de seizoenen voorbijtrekken ontvouwt zich een fijne feelgoodfilm over familie en wortels, over daarvan loskomen en mee verbonden blijven.

Regisseur Cédric Klapisch (Chacun cherche son chat, L’auberge espagnole) realiseert met deze film zijn lang gekoesterde droom om een film over wijn te maken, over het verstrijken van de seizoenen en het veranderende landschap. De keuze voor de locatie was snel gemaakt: Bourgogne, een regio met relatief veel kleinschalige familiebedrijven, waar de kunst van de ambachtelijke wijnbouw van generatie op generatie wordt doorgegeven.