Rosie & Moussa

Vanaf 4 november

Rosie & Moussa is een Belgische familiefilm van internationale allure over een meisje dat zelf wel bepaalt wat ze van de grote mensenwereld vindt.

AL Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My Queen Karo), gebaseerd op de kinderboeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grote stad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kunt er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast (met onder anderen Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt) ook internationale allure.

Rosie verhuist met haar moeder naar de andere kant van de stad. In het nieuwe appartementengebouw leert ze Moussa kennen. Samen gaan ze naar het dak, hoewel dat verboden is. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar vader zal opzoeken, die in de gevangenis zit. Rosie wil niets liever dan haar ouders weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Haar moeder wil namelijk geen woord meer tegen haar vader zeggen… en tot overmaat van ramp wordt ze verliefd op een andere man.