Taksim Hold’em (Rode Tulp Film Festival)

Zaterdag 10 november

Istanbul, zomer 2013, ten tijde van de massaprotesten tegen de regering. Terwijl zijn vriendin ook de straat op gaat, wil Alper met zijn oude schoolvrienden een rustig avondje pokeren en bier drinken. Onderhoudende, politieke komedie met prima acteurs.Koop nu een kaartje

Een jaar geleden was Filmhuis Lumen deelnemer aan het Rode Tulp Filmfestival, dat hedendaagse Turkse films naar Nederland brengt. De 2018 editie van dat festival is voorlopig uitgesteld, maar dankzij onze samenwerking met de festivalorganisatie kunnen we deze maand toch twee films vertonen die we eigenlijk al hadden uitgekozen. Met onze vrienden van de Stedenband Delft-Adapazari hopen we er weer een leuk feestje van te maken. 

Taksim Hold’em speelt in Istanbul ten tijde van de massaprotesten tegen de regering, in de straten en met name op het Taksim plein (zomer 2013). Terwijl zijn vriendin Defne zich klaarmaakt om ook de straat op te gaan wacht Alper in hun appartement op zijn oude schoolvrienden voor een rustig avondje pokeren en bier drinken. Eenmaal gearriveerd reageert iedereen anders op de chaos die langzaam onder het raam ontstaat. Want teveel betrokkenheid, of niet genoeg, kan vrienden en zelfs families uit elkaar drijven, dus waar moet je de streep trekken? Onderhoudende, politieke komedie met prima acteurs die zich – net als The Guilty – afspeelt in één ruimte.