Safari

eenmalig 30 november

Uiterst ongemakkelijke documentaire van Ulrich Seidl over de trofeeënjacht van blanke toeristen in Afrika. In gestileerde tableaus brengt Seidl de stuitende, zinloze moordpartijen in beeld terwijl de jagende vakantiegangers zich van geen kwaad bewust zijn. Niet geschikt voor weekhartigen.

Let op ! Engels ondertiteld.

12 Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Uiterst ongemakkelijke documentaire over de trofeeënjacht van blanke toeristen in Afrika. In gestileerde tableaus brengt Ulrich Seidl stuitende, zinloze moordpartijen in beeld terwijl de jagende vakantiegangers zich van geen kwaad bewust zijn.

Ieder jaar staan Duitse en Oostenrijkse toeristen in de wildreservaten van Zuid-Afrika en Namibië met een biertje in de hand uren te wachten om tegen betaling een leeuw, zebra of giraf neer te schieten. Soms wordt dat zeer expliciet gefilmd. Het verplaatsen en villen van de karkassen laten ze over aan het zwarte personeel.

Hoe doet Ulrich Seidl (Paradies-trilogie, Im Keller) dat toch? Die jagende vakantiegangers honderduit en openhartig laten vertellen over hun hobby, die veel kijkers waarschijnlijk walgelijk en pervers vinden? Waarschijnlijk weet Seidl hen zonder vooroordelen te filmen, en lukt het hem zo om de motieven van deze jagers te achterhalen. Waarna elke kijker voor zich zijn mening kan bepalen.