The Beguiled

De dagelijkse routine op een klein geïsoleerd meisjesinternaat wordt verstoord door de komst van een gewonde soldaat. Dit beklemmend psychologisch drama speelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Regisseur Sofia Coppola won tijdens het filmfestival in Cannes de prijs voor Beste Regie.

12 Geweld


Koop nu een kaartje

Miss Martha (Nicole Kidman) leidt met strakke hand een afgelegen meisjeskostschool. De jonge vrouwen in het huis leven afgeschermd van de buitenwereld. Wanneer een van de meisjes in het bos een gewonde soldaat vindt, besluit ze hem op te nemen en te verplegen.

Tijdens zijn genezing krijgt de korporaal van het vijandige leger (Colin Farrell) oog voor zijn omgeving, vol jonge, vrouwelijke aantrekkelijke wezens. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer waar sommige vrouwen niet ongevoelig voor blijken. De voorheen zo hechte gemeenschap, die probeert te overleven in barre oorlogstijden, dreigt door onderlinge rivaliteit te ontaarden in een jaloerse groep vrouwen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

The Beguiled is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Cullinan, dat in 1971 werd verfilmd door Don Siegel met onder andere Clint Eastwood en Geraldine Page in de hoofdrol. Regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (bekend geworden door Lost in Translation) kiest duidelijk haar eigen invalshoek en vertelt het verhaal vanuit het vrouwelijk perspectief. Op het filmfestival van Cannes werd ze bekroond met de prijs voor Beste Regie.