The Best of Go Short on Tour

Dinsdag 14 mei 2019

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de korte film in Nederland. Van 3 t/m 7 april worden op Go Short meer dan 300 van de beste recente korte films uit heel Europa vertoond. Na afloop van het festival gaat Go Short direct op tour met een topselectie uit het programma. Op dinsdag 14 mei doet de tour Delft aan.Koop nu een kaartje

The Flood is Coming

Gabriel Böhmer/ Animatie / Verenigd Koninkrijk / 9’

Een kluizenaar probeert zich voor te bereiden op een overstroming, maar hij wordt afgeleid door zijn luidruchtige buurman: zijn eigen linkeroog. The Flood is Coming verkent de groeiende angst voor de toestand van de natuur en onze plaats daarin.

 

The Golden Legend

Chema García Ibarra, Ion de Sosa/ Fictie / Spanje / 11’

Tijdens een luie zomerdag in het Spaanse dorpje Montánchez vermaken mensen van alle leeftijden zich bij het buitenzwembad. Het is een bijna utopische beeld van de gemeenschap, onder de verheven, waakzame blik van Onze Lieve Vrouw van Troost. Terwijl conflicten, agressie, rivaliteiten en vijandigheden een siësta houden, nemen de dorpelingen een welverdiende pauze.

 

Operation Jane Walk

Robin Klengel, Leonhard Müllner/ Documentaire / Oostenrijk / 16’

Tom Clancy’s The Divisionis een populair computerspel dat speelt in post-apocalyptisch New York. De bebouwing ligt gedeeltelijk in puin, overal staan verlaten auto’s en op straat heerst wetteloosheid. Dit grimmige stadslandschap, dat alleen in volledige gevechtsuitrusting betreden kan worden, vormt het decor van Operation Jane Walk.

 

Yulia & Juliet
Zara Dwinger / Fictie / Nederland / 12’

In een jeugdinrichting vinden twee meisjes heil in de liefde voor elkaar. Wanneer één van hen vrij komt, weten zij niet hoe hiermee om te gaan en zoeken beiden naar een oplossing, met tragische consequenties… 

 

Excuse Me, I’m Looking for the Ping-Pong Room and my Girlfriend

Bernhard Wenger/ Fictie / Oostenrijk, Zweden, Duitsland / 23’

Na een ruzie loopt Aarons vriendin boos de kamer uit. Aaron gaat op zoek, maar kan ze nergens vinden. Hij komt terecht in een bizarre wereld van een wellness in de Alpen en is niet meer zo zeker of hij naar haar zoekt of naar zichzelf.