The Big Sick

Romantische komedie over Kumail die voor zijn Pakistaanse ouders angstvallig verzwijgt dat hij een relatie is begonnen met de Amerikaanse Emily. Gebaseerd op het levensverhaal van stand-up comedian Kumail Nanjiani, die zelf de hoofdrol speelt.

AL Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Terwijl zijn traditioneel ingestelde ouders hem tijdens familie-etentjes bestoken met potentiƫle bruiden voor een gearrangeerd huwelijk, is Kumail verliefd geworden op de Amerikaanse Emily (Zoe Kazan). Angstvallig houdt hij de verschillende werelden gescheiden.

Wanneer Emily ernstig ziek in het ziekenhuis belandt, wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Ondertussen wordt het voor Kumail ook de hoogste tijd om zijn eigen ouders de waarheid te vertellen.

Deze door Judd Apatow (producent van onder meer de serie Girls) geproduceerde zedenkomedie biedt een zowel ontroerende, als ook hilarische kijk op de clash tussen liefde en familietradities. De film behoorde tijdens het Sundance filmfestival tot de publieksfavorieten.