The Biggest Little Farm

Een inspirerende documentaire over een echtpaar dat buiten Los Angeles een duurzame boerderij opbouwt – met de gebruikelijke tegenslagen.  Het is een aanstekelijke ode aan idealisme en  het verwezenlijken van je dromen, een zoektocht naar harmonie in de natuur.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly wonen in een klein appartement in Los Angeles met hun hond Todd. In 2011 laten zij hun werk en leven in de stad achter zich om hun droom te realiseren: een duurzame boerderij met een bloeiend zelfregulerend ecosysteem. Om dat voor elkaar te krijgen gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. (Een aflevering van ‘Ik vertrek’  is er niets bij) Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van eenden. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

Het verhaal is inspirerend en hoopvol gebracht, en geeft tegelijk een eerlijk beeld van de harde werkelijkheid. En dan is het ook nog adembenemend gefilmd (geen wonder, want Chester is cameraman). Het laat op meeslepende wijze zien hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.