The Extraordinary Journey of the Fakir

vanaf 13 december 2018

Een kluchtige roadmovie door Europa over een jonge Indiase oplichter die in Parijs op zoek gaat naar de vader die hij nooit gekend heeft, slechts voorzien van zijn paspoort en een vals biljet van honderd euro.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De jonge Aja groeit op in de sloppenwijken van Mumbai, India. Zijn moeder is een hardwerkende wasvrouw die volhoudt dat Aja geen vader heeft. Om te overleven leert hij zichzelf allerlei goocheltrucs. Hij heeft een hele reeks in zijn repertoire die hij tot in de puntjes beheerst. Hij is een ’fakir’ – eigenlijk meer een oplichter – die ervan droomt om rijk te worden.

Omdat zijn moeder haar geheim niet prijsgeeft, vertrekt Aja na haar dood naar Parijs, op zoek naar zijn vader – en de liefde. Zijn eerste bestemming daar is Ikea. Het is het startpunt van een doldwaze tocht langs Europese steden.

De film is losjes gebaseerd op de bestseller De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast van Romain Puértolas. Net als in de roman weet de film op kluchtige wijze hedendaagse problemen als migratie en globalisering te verpakken in een uiterst luchtig verhaal over de komische omzwervingen van een fakir door Europa.