The Happy Prince

Portret van de even glorieuze als armzalige laatste levensjaren van de Iers/Britse (toneel)schrijver Oscar Wilde. Van en met Rupert Everett.

12 Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Ooit was de flamboyante Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland. Zijn homoseksualiteit was reden om hem twee jaar vast te zetten. Vers uit de gevangenis ontvlucht hij in 1897 het Engeland dat hem op het hoogtepunt van zijn roem uitspuwde. Op het Europese vasteland probeert hij zijn oude levensstijl te hervinden, maar hij leeft op het randje van de afgrond. In 1900 overlijdt hij in een gruizig hotel in Parijs.

De film van Rupert Everett, die zelf de hoofdrol speelt, is een raamvertelling over deze tragische laatste jaren van de schrijver, levend in ballingschap.

Acteur Everett maakt hiermee zijn debuut als regisseur en scenarioschrijver. Wilde is een rode draad door Everetts carrière: hij speelde de schrijver in de twee Wilde-verfilmingen An Ideal Husband enThe Importance of Being Earnest. Ook in het theater stond hij als Wilde op de planken.

De titel ontleent de film aan een kort kinderverhaal van Wilde.