The Killing of a Sacred Deer

vanaf 30 november

Een intrigerende wraakthriller met absurdistische en bovennatuurlijke elementen, waarin het perfecte gezin van een gerenommeerd chirurg langzaam ten prooi valt aan de duistere intenties van een vaderloze tiener.

12 Geweld


Koop nu een kaartje

De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos komt na het succesvolle The Lobster met een moderne vertelling die losjes gebaseerd lijkt op een Griekse tragedie.

Chirurg Steven (Colin Farrell) is om aanvankelijk onduidelijke redenen bevriend met de jonge Martin (Barry Keoghan, bekend van Dunkirk). Nadat de jongen bij Steven thuis uitgenodigd is, maakt hij kennis met Anna, de volmaakte vrouw van Steven (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen. Langzaam dringt Martin steeds verder hun idyllische leven binnen en krijgt hij elk van de gezinsleden in zijn greep.

Geïnspireerd op thema’s uit klassieke Griekse drama’s ontvouwt zich een verhaal van schuld en boete, met verontrustende humor en onderhuidse spanning, met thrillerelementen en bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Op het filmfestival van Cannes verdeelde de film het publiek in fanatieke voor- en tegenstanders.  Dit maakt de film des te interessanter.