The Piano (klassieker)

enkele voorstellingen vanaf  zaterdag 12 september 2020

Sfeervol drama uit 1993 over een Schotse vrouw in de negentiende eeuw die met haar dochtertje en haar piano naar Nieuw-Zeeland reist. 

Digitale restauratie van de winnaar van de Gouden Palm, drie Oscars en een Golden Globe onder supervisie van regisseur Jane Campion.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld


Koop nu een kaartje

Sfeervol drama uit 1993 over de Schotse Ada McGrath, die in de negentiende eeuw met haar dochtertje Flora en haar piano naar Nieuw-Zeeland reist. Ada is uitgehuwelijkt aan de kolonist Alisdair Stewart, die aan de ruige westkust van de kolonie woont. Ada spreekt niet meer sinds haar zesde en uit zich door piano te spelen. Helaas weigert haar nieuwe echtgenoot haar piano naar hun woning te dragen. Buurman George Baines, een Engelsman met Maori-tatoeages, zorgt dat ze kan blijven spelen, al betaalt ze hiervoor een prijs. Hiermee wordt de kiem van het drama gelegd. 

Trouw noemde de film een wervelend epos dat tegelijkertijd focust op de kleinste details’. Indertijd werd hij geroemd om de vrouwelijke blik en de subtiele erotiek, en bekroond met drie Oscars en een Gouden Palm. Nu is The Piano – met muziek van Michael Nyman – te zien in een gerestaureerde versie.