Their Finest

Gemma Arterton speelt een getalenteerde scenarioschrijfster die zich staande probeert  te houden in een mannenwereld. Geniet van het virtuoze komische talent van Bill Nighy en de prachtige kostuums, tegen de historische achtergrond van een door WO II geteisterd Engeland.

12 Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het medium film door de Engelse overheid ingezet om het moraal van het volk hoog te houden en op semi-subtiele wijze het publiek te doordringen van de geldende veiligheidsvoorschriften bij bijvoorbeeld een luchtalarm. Wegens de afwezigheid van alle mannen die meevechten aan het front is er echter een nijpend gebrek aan goede schrijvers in de wereld van propagandafilms. Daarom doet de filmindustrie een noodgreep;  ze schakelen vrouwen in.

Gemma Arterton speelt Catrin Cole, een talentvolle schrijfster die eindelijk de kans krijgt om zich te bewijzen, al mag ze aanvankelijk alleen ‘the slop’ schrijven; de vrouwelijke dialogen. Uiteraard blijkt Catrin bijzonder begaafd, en maakt zij zich al snel onmisbaar in het team en op de set. Alhoewel ze natuurlijk nog niet hetzelfde salaris mag ontvangen als haar mannelijke collega’s.

Genoeg te genieten in deze film: het prachtige decor van een door oorlog geteisterd Londen, het acteertalent en de prachtige kostuums van Gemma Arterton, en niet te vergeten de droogkomische Bill Nighy die in iedere scène de show steelt.