Thelma

Een jong meisje gaat in de stad studeren, waar zij voor het eerst verliefd wordt en ontdekt dat ze bovennatuurlijke krachten bezit. Mysterieuze thriller geeft een originele kijk op de coming-of-age film en toont de strijd van de jonge Thelma tegen haar familie en haar eigen gevoelens.

12 Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het verlegen meisje Thelma is verhuisd van het platteland naar Oslo om te gaan studeren. Een ontmoeting met een medestudente brengt zulke heftige emoties teweeg dat het lijkt alsof ze een epileptische aanval krijgt. De ingetogen Thelma voelt zich bijzonder aangetrokken tot de extraverte Anja en raakt op slag verliefd. De gemengde gevoelens maken zoveel los dat de raadselachtige aanvallen vaker terugkomen. Langzaam ontdekt zij een onverklaarbare connectie met haar eigen bovennatuurlijke krachten. Ook begrijpt zij later welke rol haar beschermende ouders spelen in dit mysterieuze verhaal.

De jonge getalenteerde Noorse actrice Eilli Harboe speelt de hoofdrol in deze bijzondere mix van coming-of-age drama met horror- en thrillerelementen. Regisseur Joachim Trier (bekend van eigenzinnige karakterportretten als Reprise en Oslo, August 31st) is hiermee na zijn Engelstalig uitstapje Louder Than Bombs terug in zijn thuisland Noorwegen.