Three Identical Strangers

Vanaf 16 mei

Meeslepende documentaire over een eeneiige drieling, bij hun geboorte van elkaar gescheiden, die door een bizar toeval na jaren herenigd wordt.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Drielingbroers Bobby, Eddy en David werden geboren als identieke drieling, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Negentien jaar lang weten ze niet van elkaars bestaan. Bij toeval ontdekt men aan de universiteit een opvallende gelijkenis tussen Bobby en Eddy. Nadat het bizarre verhaal opgepikt is door de media, blijkt er nog een derde broer te zijn. Ondanks hun zeer diverse opvoeding vertonen de drie jongemannen opvallend veel gelijkenissen en de media zijn dol op hen. Ze worden een wereldwijde sensatie. Zowel de broers als de adoptieouders zijn blij met de hereniging, maar wanneer ze op zoek gaan naar antwoorden op de vraag waarom ze na hun geboorte uit elkaar zijn gehaald, neemt het verhaal een duistere wending.

Een levendige mix van interviews, archiefmateriaal en nagespeelde scenes vertelt met het nodige gevoel voor dramatiek een ongelooflijk en verbazingwekkend verhaal: het echte leven is soms vreemder dan fictie. De film was op het Sundance Film Festival de winnaar van de Special Jury Award.