Tulip Fever

Een historisch drama over ware liefde tijdens de tulpenmanie in het 17e-eeuwse Amsterdam, een tijd waarin tulpen meer waard waren dan goud.

12 Seks


Koop nu een kaartje

Weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz). Wanneer de jonge talentvolle schilder Jan de Loos (Dane Dehaan) de opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie verzinnen de twee een gevaarlijke list om samen te vluchten.

Het script is geschreven door Tom Stoppard (Shakespeare in Love) en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Deborah Moggach. De regie is in handen van Justin Chadwick, die eerder de films The Other Boleyn Girl en Mandela: Long Walk to Freedom maakte. Hij verzamelde een sterrencast voor de hoofdrollen; naast Alicia Vikander (The Danish Girl) en Christoph Waltz (Inglourious Basterds en Django Unchained) is ook Judi Dench als non te zien (Philomena en M in James Bondfilms).