Isle of Dogs

Fantastisch vormgegeven stop-motionfilm die in het Japan van de toekomst speelt. De twaalfjarige jongen Atari zoekt zijn geliefde hond Spots die verdwenen is op een eiland, waar alle honden van Megasaki City verbannen zijn. Regisseur Wes Anderson won op het filmfestival van Berlijn een Zilveren Beer voor zijn tweede animatiefilm.  

6 Angst


Koop nu een kaartje

De films van regisseur Wes Anderson spelen zich meestal af in zorgvuldig geconstrueerde en prachtig vormgegeven fantasiewerelden die worden bevolkt door mensen – en dieren – die volstrekt hun eigen gang gaan. 

Andersons films zijn sprookjesachtig en gestileerd, maar altijd voorstelbaar en herkenbaar, ook al gaan ze over vossen of honden. Problematische familieverhoudingen, ongemakkelijke situaties, onmogelijke liefdes en mislukte plannen zijn de vaste ingrediënten voor een echte Wes Anderson-film, evenals citaten uit uiteenlopende films en verwijzingen naar beroemde regisseurs, van Akira Kurosawa tot Alfred Hitchcock. Isle of Dogs is zijn tweede animatiefilm, na Fantastic Mr. Fox (2009). Het speelt zich af in de toekomst, in een fantasiewereld die geïnspireerd is door Japanse culturele stereotypen en films.  

Op bevel van de burgemeester van Megasaki City zijn alle honden uit de stad afgevoerd naar een vuilstortplaats (Trash Island), omdat ze dragers zouden zijn van een griepvirus. De 12-jarige jongen Atari, familie van de burgemeester, steekt in een vliegtuigje de rivier over en gaat op het eiland op zoek naar zijn geliefde hond Spots. Hij maakt er nieuwe vrienden onder de zwerfhonden en raakt daardoor betrokken bij de strijd tegen de burgemeester. 

Universele thema’s als loyaliteit, vriendschap en ergens bij horen zijn met veel humor en charme uitgewerkt. Gerenommeerde acteurs als Bill Murray, Bryan Cranston, Tilda Swinton, Greta Gerwig, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson en Frances McDormand  hebben hun stemmen geleend aan deze geweldige hondenfilm.  

Wes Anderson won voor zijn regie op het filmfestival in Berlijn een Zilveren Beer.