Waldstille

Slechts enkele voorstellingen

Ingetogen noodlotsdrama over Ben die na een vreselijk ongeluk in het reine moet zien te komen met zichzelf en zijn omgeving, in zijn geboortedorp waar men hem verantwoordelijk acht voor de tragedie én de plek waar zijn dochtertje woont, waar hij geen toekomst meer heeft.Koop nu een kaartje

Het introverte Waldstille begint luidruchtig in een carnavalsroes. In dit fictieve Brabantse plattelandsdorp mogen emoties eens per jaar tot uitbarsting komen. Na de klap, het ongeluk van hoofdpersoon Ben en zijn vrouw Tinka, wordt het stil.

Boerenzoon Ben moet verder met zijn leven. Hij moet in het reine zien te komen met zichzelf en zijn omgeving, met zijn schoonfamilie die zijn dochtertje bij hem weg houdt. Het enige wat Ben wil is contact met zijn dochter Cindy. Dat lukt mondjesmaat via zijn schoonzus Debbie, die probeert te bemiddelen binnen de familie.

De Nederlandse regisseur Martijn Maria Smits ging terug naar zijn geboortedorp voor dit ingetogen noodlotsdrama. Hij is een beeldend verteller, hij vertrouwt op de kracht van beelden. De focus ligt op het ongezegde, op de voelbare spanning tussen mensen. Het onderkoelde spel van Thomas Ryckewaert als Ben en Jelka van Houten als Debbie past daar goed bij.