Walk with Me - geluksdrieluik

Walk With Me is een meditatieve film over zenboeddhisten in de leefgemeenschap ‘Plum Village’ in Zuid-Frankrijk. Samen met hun Vietnamese leermeester Thich Nhat Hanh wijden ze hun leven aan mindfulness.

AL


Koop nu een kaartje

Het enorme succes van de film Down to Earth in 2016 toonde dat er veel belangstelling is voor films over zingeving en balans in het leven. Deze maand zijn hierover drie verschillende documentaires te zien. In Walk with Me staat de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal; A Mindful Choice gaat over innerlijke rust door meditatie en The Happy Film toont de vermakelijke worsteling van een Oostenrijkse ontwerper op zoek naar geluk.

Walk with Me is een meditatieve film over zenboeddhisten in de leefgemeenschap ‘Plum Village’ in Zuid-Frankrijk. Samen met hun Vietnamese leermeester Thich Nhat Hanh wijden ze hun leven aan mindfulness. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd. Deze boeddhistische nonnen en monniken hebben al hun bezittingen opgegeven. Walk with Me is de eerste documentaire die toegang biedt tot hun leefgemeenschap en die ingaat op de existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden in hun zoektocht naar acceptatie.

In A Mindful Choice ontmoeten twee moderne Ishaya-monniken diverse mensen uit de hele wereld die innerlijke rust vonden door meditatie. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met ontroerende portretten van uiteenlopende mensen. Zo spraken zij met balletdansers en zakenmensen, patiënten en gedetineerden in deze documentaire.

In de vermakelijke en prachtig vormgegeven persoonlijke documentaire The Happy Film staat de vraag centraal  of het mogelijk is om een betere persoon te worden, een gelukkiger mens. Op die vraag zoekt de Oostenrijkse ontwerper Stefan Sagmeister antwoorden. Het resultaat van zijn experimenten met meditatie, therapie en medicatie levert Sagmeister in ieder geval zelfinzicht op.