Water Lilies of Monet: The Magic of Water and Light (Arts in Cinema)

Zondag 17 maart 2019

Een betoverende documentaire over de Franse impressionistische schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies.

De ochtendvoorstelling is alleen te bezoeken in combinatie met een heerlijk ontbijt. Er zijn daarvoor slechts 30 kaarten à € 15,50 beschikbaar en er kan niet gereserveerd worden (kaarten te koop via de website en in voorverkoop aan de kassa). Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur.Koop nu een kaartje

Wie kent ze niet: de Waterleliesvan Monet? Een van de allermooiste impressionistische werken uit de wereld van de moderne kunst.

Water, licht en lucht schilderen, dat fascineerde Claude Monet (1840-1926), het absolute genie van de impressionisten. Hij was de schilder met het magische oog dat meer kleuren leek te kunnen zien dan anderen. Hij bracht een revolutie teweeg in de moderne kunst. Deze documentaire neemt de kijker mee naar Monets wereld. Een reis door zijn meesterwerken, met aandacht voor zijn obsessies en passies, zonder voorbij te gaan aan zijn depressie.

De film voert ons langs de Seine, van Le Havre naar Parijs, en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. Zijn werken worden prachtig in beeld gebracht en toegelicht door internationale experts uit de kunstwereld. Zijn beroemdste en imposantste werk bestaat uit enorme panelen waarop de vijver met waterlelies uit zijn ‘watertuin’ zijn weergegeven. Monets Waterleliesis een impressionistisch meesterwerk dat een sfeer van vrede en rust uitstraalt.