Wind River

Een man vindt een lijk in de sneeuw en een FBI-agente komt het oplossen. Een spannend moordmysterie op de besneeuwde berghellingen van een indianenreservaat in Wyoming.

 

12 Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Cory Lambert (Jeremy Renner) werkt als een soort jachtopziener in de buurt van een indianenreservaat. Zijn taak is om ongewenste wilde dieren op te sporen. Tijdens een van zijn tochten in winters Wyoming vindt hij het lijk van een jonge vrouw. De FBI stuurt beginnend agente Jane Banner (Elisabeth Olsen) om de moordzaak op te lossen. Zij is duidelijk niet voorbereid op de winterse weersomstandigheden en krijgt weinig medewerking van de lokale bevolking. Daarom roept ze de hulp in van Cory. Om persoonlijke redenen stemt hij hiermee in. Gedurende het onderzoek vinden zij meer dan hun lief is.

Enkele scenes zijn behoorlijk gewelddadig, maar de spanning is goed opgebouwd en het camerawerk, de montage en de muziek (van Nick Cave en Warren Ellis) zijn sfeervol en effectief. En het landschap is adembenemend.

De regie van Wind River is in handen van Taylor Sheridan, die hiervoor in Cannes binnen het programma Un Certain Regard de prijs voor Beste Regie won. Ook  zorgde hij zelf voor het script. Eerder schreef hij dat van Hell or High Water, goed voor een Oscarnominatie.