Wonderstruck

Sympathieke en visueel prachtig vormgegeven melodrama van Todd Haynes (Carol, Far from Heaven) over twee dove kinderen uit verschillende tijdperken die in New York hopen te vinden wat ontbreekt in hun leven.

Angst


Koop nu een kaartje

Het New York uit de jaren twintig en zeventig staat decor voor een verhaal over twee kinderen in verschillende tijdperken. Het scenario is, net als Martin Scorsese’s Hugo, gebaseerd op een boek van Brian Selznick.

De jongen Ben verlangt naar de vader die hij nooit heeft gekend. Het meisje Rose droomt van de actrice van wie ze het leven nauwkeurig bijhoudt in een plakboek. Beide kinderen lopen weg en vertrekken naar New York, op zoek naar datgene wat ze missen.

Ze komen allebei terecht in het natuurhistorisch museum. De parallelle scènes van de twee dove kinderen die – een halve eeuw uit elkaar – zich vergapen aan het rariteitenkabinet zijn wonderschoon.

Regisseur Todd Haynes weeft de twee tijdsperiodes op vloeiende wijze door elkaar. Hij koppelt het zwart-wit van de zwijgende cinema van de jaren twintig aan het grimmige en kleurrijke realisme van de jaren zeventig. Beide tijdsbeelden van Manhattan zien er stilistisch prachtig uit.