Woodstock

zondag 18 augustus 2019

DEFINITIEF UITVERKOCHT

50 jaar na dato en nog steeds een naam met een fantastische klank: Woodstock. Welke jongere oudere of oudere jongere kan zich niet iets herinneren van dit grote festival van ‘love & peace’.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar


Koop nu een kaartje

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Jimi Hendrix speelt een versie van het Amerikaanse volkslied die een aanklacht is tegen de Vietnamoorlog.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

Vooraf en in de pauze is er een sfeervolle aankleding en zijn er lekkere hapjes. Het Delftse zangduo Mandy&Paul verzorgt de muzikale omlijsting in Woodstock-stijl. Liefhebbers zijn van harte welkom om in hippie en flower power-kostuum langs te komen om te genieten van deze bijzondere muziekdocumentaire.