Yesterday

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dat overkomt Jack in deze romantische komedie van Danny Boyle ( Trainspotting, Slumdog Millionaire ).

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Worstelende singer-songwriter Jack (Himesh Patel) treedt zonder veel succes op in morsige cafés. Zijn droom om beroemd te worden heeft hij inmiddels opgegeven. Dan gebeurt er iets vreemds: na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring, ontdekt hij dat hij de enige ter wereld is die de nummers van The Beatles kent. Sterker nog: het lijkt alsof The Beatles nooit hebben bestaan. Daar maakt hij – na enige twijfel – handig gebruik van: hij doet alsof het zijn eigen nummers zijn en ziet zijn kans op wereldwijde faam aanzienlijk stijgen. Hij wordt ontdekt en klaargestoomd voor succes. Zijn relatie met vriendin Ellie (Lily James) komt hierdoor wel onder druk te staan.

Regisseur Danny Boyle ( Slumdog Millionaire, Trainspotting ) en scenarioschrijver Richard Curtis ( Love Actually, Notting Hill ) slaan de handen ineen voor een muzikale ‘what if’ romcom met een fijne soundtrack.