Young Picasso (Arts in Cinema)

Zondag 16 juni 2019

Young Picasso voert de kijker naar Málaga, Barcelona en Parijs en toont exclusieve details van Picasso’s spraakmakende kunstwerken. Een opmerkelijk verhaal over de opvoeding en ontwikkeling van de jonge kunstenaar tot het wereldberoemde genie.

De ochtendvoorstelling is alleen te bezoeken in combinatie met een heerlijk ontbijt. Er zijn daarvoor slechts 30 kaarten à € 15,50 beschikbaar en er kan niet gereserveerd worden (kaarten te koop via de website en in voorverkoop aan de kassa). Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur.

 Koop nu een kaartje

Young Picasso neemt de kijker mee naar Málaga, Barcelona en Parijs, en belicht de invloed die deze steden hebben gehad op de ontwikkeling van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973). Dankzij de exclusieve toegang tot musea in bovengenoemde steden kon worden ingezoomd op bijzondere details van zijn meesterwerken, zoals het in 1907 in Parijs geschilderde Les Demoiselles d’Avignon, waarmee hij de kunstwereld opschrikte en voorgoed veranderde.

Picasso is veelbesproken, maar zijn tijd als beginnend kunstenaar, de zogeheten blauwe en roze periodes, krijgt niet altijd evenveel aandacht. Deze documentaire onderzoekt hoe zijn opvoeding, opleiding en ontwikkeling hem vormden tot het wereldberoemde genie en een van de meest productieve kunstenaars die de wereld heeft gekend.

Laat u betoveren door het opmerkelijke verhaal van Picasso’s ontwikkeling in Young Picasso.