Yuli

één week vanaf 15 augustus 2019

Biopic gebaseerd op het leven van Carlos Acosta, een Cubaanse balletdanser die als eerste donkere solist ooit bij het Londense Royal Ballet de rol van Romeo danste. Met Acosta zelf in de hoofdrol.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld


Koop nu een kaartje

Cuba, jaren tachtig. Als kind brengt de rebelse Carlos – door zijn vader liefkozend Yuli genoemd – zijn tijd liever op straat door dan op school. Tegen zijn zin wordt hij door zijn vader naar de Nationale Balletacademie In Havana gestuurd. De jongen is ongelooflijk getalenteerd, dat ziet zijn vader wel. Ondanks zijn aanvankelijke weerstand voelt Yuli zich uiteindelijk toch aangetrokken tot de wereld van de dans. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Op zijn vijfentwintigste danst hij bij het prestigieuze Royal Ballet in Londen, waar hij als eerste donkere solist ooit de rol van Romeo krijgt.

Icíar Bollaín is een bekende Spaanse actrice en regisseur. Het script van Yuli is geschreven door Paul Laverty (bekend van de films van Ken Loach) en is gebaseerd op de autobiografie van Carlos Acosta, die in de film zichzelf speelt.