Movies that Matter

Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden.

Movies that Matter is een stichting die als doel heeft bewustwording te creëren rondom mensenrechten en duurzaamheid onder een brede doelgroep. Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Film heeft immers meer dan ieder ander medium het vermogen ogen te openen. Het kan aanzetten tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en napraten. Dat maakt film een uitstekend middel om mensen bewust te maken van het belang van mensenrechten en duurzaamheid en het debat daarover aan te wakkeren.

In het On Tour-programma trekken jaarlijks van oktober tot en met mei acht films -een selectie uit het Movies that Matter-filmfestival- langs zeventien verschillende theaters verspreid over heel Nederland. Elke maand is er dus een spraakmakende speelfilm of documentaire, gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten.

U maakt dit seizoen kennis met de allerarmsten in Ghana die elektronisch afval verwerken op een dampende afvalberg, een Egyptische leprapatiënt die op reis gaat, een jonge vrouw die wordt beschuldigd van moord in tijden van 24-uur-nieuws en social media, en een nationalistische beweging in Slowakije die uit bezorgdheid over de toekomst van het land jongelui rekruteert en militaire training geeft.

MTM_Ontour_liggend