Start van het Nieuwe Filmseizoen

Nieuw werk van oude en bekende regisseurs, een Nederlands regiedebuut, Deutsches Kino, prikkelende documentaires, korte en lange films, klassiekers met Isabelle Huppert in de hoofdrol en een filmische reis door Latijns-Amerika.
  • In Jinpa rijden we mee in een hobbelende vrachtwagen over een Tibetaanse hoogvlakte op de klanken van ‘O sole mio’.
  • Woody Allen is terug in zijn vertrouwde New York.
  • Quentin Tarantino toont ons het Hollywood van 1969.
  • We maken kennis met Dr. Ruth en volgen Thierry, een Belgische sportman die in Senegal verliefd wordt op een Afrikaanse schoonheid.
  • En in de Israëlische film Working Woman wordt de carrière van een vrouw op zijn kop gezet door het onbetamelijke gedrag van haar baas. MeToo in Israël.

Instinct

Op 27 september is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival te zien, gelijktijdig met de vertoning in Utrecht. Instinct, het regiedebuut van actrice Halina Reijn, is een spannend drama met Carice van Houten als psycholoog in een tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent die voor verschillende misdrijven veroordeeld is.

Samenwerking

Studium Generale van de TU Delft heeft dit najaar rond het thema ‘Artificial Intelligence’ een programma van lezingen, debatten et cetera. Wij sluiten hierbij aan met enkele films die bij het thema passen. De eerste in de reeks is Marjorie Prime.

De kinderfilmclub start het seizoen met een pyjamaparty. Kinderen kunnen op zondag 1 september (de laatste dag van de schoolvakantie) in pyjama komen voor een ontbijt plus film.