Woodstock 50 jaar

  • Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures, de gelijknamige muziekdocumentaire dat jubileumweekend eenmalig terug in de Nederlandse bioscopen voor een speciale vertoning. Zondagmiddag 18 augustus om 15.00 uur vertoont Filmhuis Lumen deze film met een speelduur van maar liefst 3 uur en 44 minuten, inclusief een pauze.

    Die zondagmiddag maakt Filmhuis Lumen er een klein festival van en is sfeervol aangekleed, zijn er hapjes en is de muzikale omlijsting in Woodstock-stijl in handen van het Delftse zangduo Mandy&Paul. Liefhebbers zijn van harte welkom om in hippie en flower power-kostuum langs te komen om te genieten van deze bijzondere muziekdocumentaire. Tickets via de website.

    De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

    Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana en The Who.